Edward Blom är en av Sveriges mest älskade måltidsexperter. I onlinekursen “Edward Bloms middagsetikett – bli den perfekta värden & gästen” berättar han allt du behöver veta för att få en riktigt lyckad middagsbjudning.
Etikett är ett socialt smörjmedel. Om alla känner sig trygga är det enklare att slappna av och därmed släppa loss.
I kursens 23 filmer berättar Edward om vad som kännetecknar en god värd och en god gäst. Han berättar om dukning och miljö, hur vi ska tänka när barn är med och dyker in i etikettens historia. Dessutom: Hur ska vi hantera mobilen? Är det okej att instagramma från en fest hur som helst?
Följ med hem till Edward och hans hustru Gunilla när de ställer till med middagsbjudning, och lär dig samtidigt grunderna i vett & etikett.
Välkommen!
✔️ DU FÅR
• 24 filmer, allt inspelat hemma hos Edward Blom.
• Lära dig hålla välkomstskål och tacktal.
• Recept till en middagsbjudning.
• Veta allt om modern etikett och etikettens historia.
✔️ PASSAR FÖR
Alla som vill ordna den perfekta festen – eller vara en riktigt god gäst!
✔️KURSTID
Total tid omkring fyra timmar, varav 2 timmar och 18 minuter är film. Du har tillgång till kursen i ett år.
Ett recepthäfte medföljer kursen, så att du själv kan laga samma meny som Edward bjuder på: Ceviche, Anka à la Edward Blom och Rieslingmousse. Du får också vegetariska alternativ och dessutom en barnmeny.
24 filmer väntar på dig i kursen, totalt två timmar och 18 minuter. Allt är filmat i familjen Bloms villa och du får kika in när han och hustrun Gunilla ordnar en middagsbjudning.
Edward ger tips och idéer till allt från inbjudan och dukning till hur du föser hem gästerna när klockan blivit försent. Dessutom får du Edwards lösningar på tio vanliga middagsdilemman.
🎥Välkommen till min kurs
• Det är jag som är Edward Blom, mathistoriker
• Dina recept + Så fungerar kursen
📝Ladda ner middagsaftonens recept
🎥Bästa råden för att bli en god värd
• Vad ska ni bjuda på?
🎥Dukning och miljö
• När gästerna kommer
🎥Kan jag servera öl i vinglas?
• Kvällens förlopp – glöm inte det viktigaste!
🎥Bästa råden för att bli en god gäst
🎥Födelsedagsmiddag: Vad tar jag med mig?
• Klädsel och ankomst
🎥Jag fick en trist typ till bordet
• Do’s and don’ts på middagen
🎥Minnesregler för en klassisk middag
🎥Får jag be om salt och peppar?
🎥 Hur gör vi med barnen?
• Om du är värd: Så får du både barn och föräldrar att slappna av bättre.
🎥 Hur ska jag placera barnen?
• Om du är gäst: Etikett när du tar med dig barn på middag.
🎥Därför bjuder jag alltid på fyra rätter (minst!)
🎥Gästerna kommer – äntligen!
🎥Att utbringa en välkomstskål
🎥Att hålla tacktal och andra tal
🎥När taffeln är bruten
• Förrätten
• Varmrätten
🎥 Jag avskyr min vänninas man, vad gör jag?
• Desserten
• Barnmeny för alla stora och små
• Den obligatoriska ostbrickan
🎥 Vad gäller vid en skål?
• Dryckerna
🎥 Min gäst blev alltför berusad, vad gör jag?
• Några ord på vägen
🎥Tack för att du gått min kurs
Edward Blom är gastronom och kulturhistoriker och arbetar med mat, dryck och kulturhistoria i olika kombinationer – genom tv, radio, artiklar, böcker och föredrag. I den här kursen guidar han den nyfikne i middagsbjudningens vett & etikett.
När du köper en kurs får du ett inlogg som ger dig tillgång till ett unikt kursmaterial i form av videolektioner, text, bilder och ljudfiler. Genom tydliga instruktioner, utmanande övningar, tips och personlig coachning av kursledaren får du mängder av inspiration och nya kunskaper. Du kan göra kursen genom vilken enhet du vill – dator, surfplatta eller telefon.
Kursen börjar när du vill att den ska börja och du kan göra uppehåll när det passar dig. Du kan gå den var du än är och helt i din egen takt – du kan också göra om den hur många gånger du vill.
När du köper kursen "Edward Bloms middagsetikett" har du fri tillgång till den i ett år, från dagen du köper kursen.
Kursen tar cirka 4 timmar om du går den i ett sträck.
Du har en ångerrätt på 14 dagar och vill du ångra ditt köp mejlar du bara oss, hör av dig till [email protected]
50% Complete
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.