Odla egna grönsaker med Bella Linde

 
FYRA KURSER OM ODLING: 499 KR
GE SOM GÅVA: 499 KR

Njut av egna grönsaker – smart och roligt!

Att skörda sina egna grönsaker är underbart, dessutom är det både roligt och enkelt att odla själv. I Lantlivs onlinekurs Odla egna grönsaker med Bella Linde får du lära dig allt om odling och hur du får en egen skörd som räcker hela sommaren.

Att gå ut i trädgården och hämta egenodlade grönsaker till middagen är en ljuvlig upplevelse. Med tillgång till en liten bit jord kan du skapa ett eget köksland för härliga skördar. Det handlar om att anlägga en fruktbar odlingsbädd och att så frön och sätta ut plantor vid rätt tidpunkt. Men också om att välja rätt grönsaker att odla, att gödsla väl och sköta om köksträdgården så att den klarar sig undan skadedjur och växtsjukdomar. Och inte minst om att förvara skörden rätt på hösten. Allt det här lär du dig i Lantlivs nya onlinekurs under ledning av odlingsentusiasten Bella Linde.

– Det är en fantastisk känsla att skörda sina egna grönsaker och att laga mat av sådant som har vuxit i den egna trädgården. Dessutom ger odlarlivet ett slags lugn och en insikt om vad som är viktigt i livet.

Det du behöver för att odla i enlighet med Lantlivs onlinekurs Odla egna grönsaker är en bit mark i soligt läge, där du kan anlägga en odlingslimpa eller en pallkrageodling. Dessutom behöver du några enkla redskap, som en bra spade, en trädgårdsgrep och en sekatör.

I övrigt är några väl valda frön och plantor plus tid och en del tålamod vad som krävs för att skapa en egen frodig köksträdgård.

– Att odla grönsaker är mycket lättare än vad man kan tro, säger Bella. Visst krävs det en del arbete, men man får så oerhört mycket igen. Att odla sin egen mat är en rikedom för både köket och själen.

✔️ALLT DET HÄR FÅR DU OM DU KÖPER KURSPAKETET
• 25 filmer där Bella berättar och visar hur du anlägger odlingsbäddar, gödslar, sköter om plantorna och tar frön..
• Massor av inspiration och praktisk kunskap.
• Ett kompendium med recept, en ritning på växelodling och kalendarium över odlingsåret – månad för månad.

✔️PASSAR FÖR
Alla som vill odla – i trädgården, på kolonilotten eller på balkongen.

✔️
PRIS
Köp enstaka delkurser för 199 kr/st eller hela kursen för paketpriset 499 kr.

✔️TID
Hela kursen med alla fyra delar tar cirka 5 timmar.


Utforska kursinnehållet

Odla egna grönsaker består av fyra olika delkurser. Det går att köpa alla delarna som ett paket, eller kurserna var för sig.

Kurs 1: Pallkrageodling och djupbädd

För att odla grönsaker behövs egentligen bara en bit jord. I den här delkursen visar Bella Linde hur du gräver en djupbädd på 50 cm där dina grödor kommer att stortrivas. Dessutom visar hon en näringsrik pallkrageodling.

Du får:
🎥 6 pedagogiska filmer.
✔️Sammanfattande kompendium och komihåg från kursen.
✔️Odlingskalender året runt, månad för månad
✔️Quiz: Vad har du lärt dig om odling?

KÖP KURSEN: 199 KR GE SOM GÅVA: 199 KR

Kurs 2: Förodling och direktsådd

Odlingssäsongen börjar redan i februari, då är det dags att förodla. I den här delkursen visar Bella hur man gör såkrukor av tidningspapper och berättar hur du får en extra stadig tomatplanta. Du får också lära dig vilka grödor som behöver förodlas inomhus innan de planteras ut och vilka som kan direktsås i trädgårdslandet.

Du får:
🎥 8 pedagogiska filmer.
✔️Sammanfattande kompendium från kursen.
✔️Odlingskalender för hela året, månad för månad.
✔️Tidtabell för sådd och skörd av de bästa grönsakerna.
✔️Quiz: Vad har du lärt dig?

KÖP KURSEN: 199 KR GE SOM GÅVA: 199 KR

Kurs 3: Sköta om och gödsla

Gallra, tjuva, gödsla, skydda och kupa. En grönsaksodlare har fullt upp under sommaren, men den som jobbar smart behöver bara ta en sväng i trädgården då och då. Bella lär dig hur du skyddar kålplantorna från kålfjärilen, tillverkar din egen gödsel av brännässlor och täckodlar – ett smart odlingssätt där du lägger komposten direkt på jorden. 

Du får:
🎥 8 pedagogiska filmer.
✔️Sammanfattande kompendium från kursen.
✔️Odlingskalender för hela året, månad för månad.
✔️Quiz: Vad har du lärt dig?

KÖP KURSEN: 199 KR GE SOM GÅVA: 199 KR

Kurs 4: Skörd, recept och förvaring

Att få skörda är belöningen. Det är då du går runt i trädgården och tar med alla ljuvligheter in i köket. I den här delkursen berättar Bella vad du ska tänka på när du skördar, ger sina bästa grönsaksrecept och guidar till hur du förvarar grönsakerna. Du får också veta hur du på hösten tar frön från det du odlat.

Du får:
🎥 8 pedagogiska filmer.
✔️Sammanfattande kompendium från kursen.
✔️Odlingskalender för året, månad för månad.
✔️Tidtabell för sådd och skörd.
✔️Quiz: Vad har du lärt dig?

KÖP KURSEN: 199 KR GE SOM GÅVA: 199 KR

PAKETPRIS!
Köp alla fyra kurserna i ett paket – spara 297 kr!

KÖP ALLA FYRA KURSER TILL PAKETPRIS: 499 KR

Din kursledare: Bella Linde

Bella Linde är frilansjournalist och författare med specialintresse för odling och självhushållning – och därmed en hållbar livsstil. Hon var en av programledarna i SVT:s Sommartorpet och var under en period chefredaktör för tidningen Allt om Fritidshus.

Bella har också gett ut boken Rätt ur jorden – handbok i självhushållning samt Lilla grönsakslandet – odla skörda äta, en odlingsbok för barn.

Bästa grödan: "Svart-, purpur- och grönkål. Alltid. Dels för att den är vacker och dels för sin näringsriktighet, men framför allt för att den är så användbar i allt från sallader och pastasåser till gratänger och pajer. Att den står långt senare än allt annat i trädgården är förstås också ett plus. Såvida inte rådjuren har hunnit före är det fantastiskt att kunna skörda i december."

Namn: Bella Linde
Ålder: 56.
Yrke: Journalist, författare, trädgårdsskribent och moderator.
Familj: Dante, 57, och Malte, 14, och dvärgschnauzern Doris, 4 år.
Odlar: I djupbäddar på lantstället i Strängnäs och på en minimal jordplätt utanför flerbostadshuset vid Skanstull i Stockholm.

----------------
Foto: Lena Granefelt

En gåva som
räcker länge!

GE ALLA FYRA KURSER SOM GÅVA: 499 KR

Vanliga frågor & svar

När du köper en kurs skapar du ett konto hos Bonnier Edutainment, som erbjuder kurser inom många olika ämnen. På ditt konto finns sedan kursen. Du får tillgång till ett unikt kursmaterial i form av videolektioner, text, bilder och kompendium som du kan skriva ut. Du kan läsa och titta på kursen genom vilken enhet du vill – dator, surfplatta eller telefon.

Kursen börjar när du vill att den ska börja och du kan göra uppehåll när det passar dig. Du kan gå den var du än är och helt i din egen takt – och du kan göra om den hur många gånger du vill.

 
När du köper en kurs har du fri tillgång till den i ett år, från dagen du köper kursen eller presentkortet löses in.

Eftersom kursen är online väljer du själv den takt du gör kurserna. De sträcker sig dock över hela året, från höst/vinter till vår, sommar och skördetider.

Hör av dig till oss på [email protected]! Tveka inte, vi älskar alla mejl vi får.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.